2024-03-29

TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında Bölümümüzün kabul edilen projeleri

Bölümümüz öğretim üyelerinden Öğr. Görevlisi Dr. Çetin YAĞCILAR danışmanlığında 4. sınıf öğrencimiz SELİN BAYRAM’ın TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında “Patlıcan Sapı Atıklarından Elde Edilecek Ekstraktın Zebra Balıklarının Embriyo ve Larvalarının Büyüme ve Gelişme Üzerindeki Etkilerinin Değerlendirilmesi" başlıklı projesi; 4. Sınıf öğrencilerimiz BAHAR İREM ÖZCAN ve MERYEM GÜCER’in "İki Gıda Boyasının İki Model Organizma Olan Daphnia magna ve Zebra balıgı (Danio rerio) Embriyo ve Larvalarındaki Oluşturabileceği Toksisitesinin Değerlendirilmesi” başlıklı projesi, ve Veteriner Fakültesi öğrencisi FULYA BAYKAL’ın "Enalapril ve Digoxin İlaçlarının Zebra Balığı Embriyo ve Larvaları Üzerindeki Etkisinin Değerlendirilmesi" başlıklı projesi kabul edilmiştir.

Öğretim üyemizi ve öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Biyoloji Bölüm Başkanlığı